Posted By maya
Att bli av med allt

När man väl påbörjar en röjning i en trädgård kan det bli en hel del man måste kasta eller göra sig av med. Beroende på vad som måste göras kan detta dock variera en hel del. I många fall kanske man kan ta till vara på mycket själv, men så är inte alltid fallet.

Har inget blivit gjort i trädgården, och man måste hugga ner träd, sätta plattor, lägga grus eller liknande behövs mycket material. Dessutom måste man kunna göra sig av med sådant man inte behöver. Om man hugger ner ett träd kan man med fördel sätta ut en annons om att bitarna skänkes bort men om det inte fungerar kan man behöva få tag i en släpkärra. Om större förändringar ska göras kan det vara lönt att köpa en egen släpkärra. Då slipper man tänka på att släpkärrorna på macken är upptagna eller liknande. Om man ska frakta grus eller liknande kan ett hästsläp vara mycket bra. Där finns en ramp som man enkelt kan använda för i- och urlastning med en skottkärra eller liknande.

Om det bara rör sig om mindre projekt på en uteplats kan man ofta forsla bort en hel del själv. Genom att köpa hållbara sopsäckar och fylla dem med löv eller annat kan man enkelt köra dem till återvinning. Om möjlighet finns kan det också vara en bra idé att försöka elda så mycket som möjligt. Då blir det bara aska kvar och den är mycket enkel att transportera bort. Aska kan också vara bra att blanda ner i lerjord för att få den lite torrare och för att få ner näring inför framtida plantering.

lizen