Posted By maya
Nu är det klippt!

Om man har en gräsmatta där man kan njuta av en tidning, eller om man har en hel golfbana på tomten måste man se till att gräset sköts på ett bra sätt. Om gräsmattan inte klipps blir den högväxt och då kan både ormar, fästingar och andra skadedjur flytta in där.

Med en mindre handdriven gräsklippare kan man komma långt på en mindre gräsmatta. Då slipper man tänka på bensin och annat. Om man inte orkar knuffa klipparen själv finns det också bra elektriska alternativ att tillgå. Om gräsmattan sträcker sig längs en husvägg eller ett staket kan en trimmer också fungera bra.

Om trädgården är omgiven av en häck kan denna behöva en hel del omsorg för att inte växa utom kontroll. En bra häcksax krävs för detta och de finns både som handdrivna varianter och som elektriska. De elektriska varianterna har en lång kniv som enkelt kan användas för att klippa häcken rak både ovanpå och längs sidorna.

Att klippa häck är lätt och roligt. Dessutom växer den mycket snabbt upp igen om man råkar klippa lite snett eller om det blir fel på något annat sätt.

lizen