Posted By maya
Städa för säsongen

Det behövs ofta en hel del verktyg för att man ska få ordning på en igenvuxen trädgård. En spetsig spade för grävarbeten är bra, och en skyffel som fungerar både för grus, jord och snö är ett måste. Mindre spadar kan även de vara bra att ha vid stenläggning och annat. En räfsa eller kratta behövs också för att få bort löv, samla ihop grenar, eller för att kratta stenar från gräsmattan. Det kan vara bra att ha flera olika räfsor, gärna med både plasttänder och med metallpiggar.

För att få bort ogräs eller liknande kan en vass renshacka vara bra att ha. De finns både med korta och långa skaft. Hackan kan användas för att ta bort ogräs från grusgångar, rabatter eller mellan stenplattor. Om man väljer en hacka med ett längre skaft behöver man inte böja sig för att ta bort ogräs runt eller under buskar.

Det är också mycket effektivt att ha kraftiga sopsäckar eller korgar att samla löv, ogräs, rötter eller döda växtdelar i. På så sätt kan man lätt transportera skräpet till komposten eller till återvinningen utan att hela bilen ska bli full med skräp.

lizen