Posted By maya
Städning året runt

Man kan i princip städa eller organisera i en trädgård året runt om den ser rörig ut. Ofta håller man sig dock till en vårstädning eller höststädning när det gäller trädgården. Om man köper ett hus med eftersatt trädgård kan det dock vara som så att det inte finns möjlighet att vänta med trädgården till rätt säsong. Om gräset är högt och igenvuxet kan det vara svårt att ta sig fram och dessutom kommer det bli svårt att kunna klippa gräsmattan med en vanlig gräsklippare. Man måste då genast hyra eller köpa in en trimmer, röjsåg eller lie för att kunna få ordning på gräset innan något annat görs.

En trädgård som är i dåligt skick kan räddas men det kan krävas en hel del arbete. För det första behöver man ta bort gammal kompost, göra i ordning rabatter, fixa eventuell plattläggning, såga ner träd och ta bort allt gammalt skräp. Om det finns några faror i trädgården, till exempel murkna träd som kan ramla på människor eller huset bör man alltid ta bort dessa först. Resterande saker kan man göra oavsett vilken årstid det är. Ofta kanske man inte påbörjar några större projekt som att lägga plattor eller liknande om det ska bli snö. Man kan dock ta tag i andra projekt. Även om snö väntas kan man till exempel börja på en kompost, fylla på rabatter eller hål med kompostjord och transportera bort skräp, gamla kvistar eller annat.

Oavsett vilken årstid det är kan man alltså börja skapa ordning i sin trädgård. Under sommaren är det dock mer man kan göra. Man bör dock undvika att skapa en eld och elda upp skräp eftersom rök kan störa andra och om det är mycket torrt kan det lätt börja brinna och då kan det gå fort.

Det finns också företag som gärna hjälper till med att städa och iordningställa en trädgård. Det kan vara ett alternativ om man inte har tid eller ork till att göra i ordning trädgården själv. Om man anlitar någon kan det vara en bra idé att höra vad de kan utföra för arbeten. Vanligen kan de både klippa gräs, anlägga rabatter och såga ner samt beskära träd. Ofta har de också möjlighet att ta med sig skräp till återvinning. Genom att anlita ett företag slipper man oroa sig för att klättra på stegar och liknande. Dessutom vet man att det är proffs som gör arbetet på rätt sätt.

lizen