Posted By maya
Dekorera din trädgård

Det finns flera sätt att dekorera sin trädgård på. Man kan dessutom dekorera den på olika sätt inför olika årstider. Men ibland kan man ha fullständig idétorka. I denna artikel får du ett par tips på hur du kan dekorera hos dig inför årets olika perioder.

Vår

Våren är den säsong som påbörjar den riktiga högtiden för trädgården. Det är just under våren som många passar på att storstäda i trädgården så att den är förberedd inför sommaren. Beroende på väderlek kan det vara dags att plantera ut lite blommor och dekorera trädgården med dem. Det kan också vara vackert att sätta ut fågelbad, och trädgårdsmöblerna kan få flytta ut igen.

Sommar

Under sommaren trivs de allra flesta blommor och växter bra ute. Vackra planteringar, fontäner och statyer kan användas för att göra trädgården vackrare att titta på. Det kan också vara fint att hänga ut olika ljusslingor och kanske sätta ut en ljusstake eller lampa som lyser upp de lite mörkare sommarkvällarna när man vill sitta ute. Om det är lite kyligt kan ljusen också värma upp den närmaste omgivningen. Under sommaren kan man också klippa buskar och träd så att de får olika former.

Om det är torrt och varmt på sommaren är det också både snyggt och snällt att sätta ut fågelbad och andra vattenkällor till djuren. Djur och insekter i sig kan bli en trevlig dekoration i trädgården. Dessutom ser de till att blommor och fruktträd ger bra skörd.

Höst

Under hösten vissnar blommor, buskar och träd. Om man bara låter allt vara ser trädgården snabbt ovårdad och risig ut. För att göra den mer dekorativ är det bra att plocka bort vissna grenar och tömma blomkrukor så fort blommorna inte är fina längre. Många gånger kan man låta jorden vara kvar i krukorna och sedan sticka ner granris i dem och eventuellt pynta med lite julpynt och ljus inför vintern.

Vinter

För att hålla trädgården fin på vintern krävs det en hel del. För det första måste man se till att ploga och hålla ordning på gångarna. Man bör också se till att lysa upp och placera ut effektiva ljuskällor både för dekoration och för att man helt enkelt ska se något i trädgården. När det närmar sig jul kan man också sätta ut olika tomtar, julpynt och julbelysning. Det kan också vara med islyktor som man gör genom att frysa in vatten i hinkar och sedan sätta ljus i isen. Islyktorna är mycket vackra i vintermörkret .

Det krävs lite arbete

Om man vill ha en vacker trädgård krävs det en hel del arbete. Om man känner sig osäker finns det alltid gott om olika trädgårdsmästare som kan hjälpa till med att få ordning på trädgården.

lizen