Posted By maya
Hjälp för dig med ogröna fingrar!

Vissa människor tycks ha en medfödd begåvning för allt som har med trädgårdsskötsel att göra. De får växter att frodas och blomstra under alla förhållanden och verkar själva tycka att det kräver minimala åtgärder. Precis som en kock kan laga en gourmetmiddag med tre ingredienser i kylskåpet kan en person med gröna fingrar få vad som helst att gro.

För dig som inte haft turen att begåvas med gröna fingrar finns det dock hjälp! Genom att gå in på Getplanta kan du ladda ner en genialisk app som låter dig lyckas med allt som har med blommor och blad att göra. Appen lär dig identifiera växter, ger dig bra tips och låter dig sätta upp ett schema för saker som bevattning och näring. Glöm det där med vissna och ledsna blommor – även du kan bli en fullfjädrad trädgårdsmästare!

Att vattna eller inte vattna?

Det finns massor av trevliga blommor för både hem och trädgård som förgyller tillvaron med sin närvaro. Varje växt är dock unik och ett av de vanligaste misstagen som glada amatörer begår är att vattna för mycket snarare än för lite. Med appen Planta behöver du inte längre oroa dig för detta då du kommer bli påmind om varje bevattningstillfälle för varje växt. Du får också hjälp med saker som näring och belysning och kan hämta inspiration både vad gäller val av plantor och hur du kan dekorera med dem.

Det roliga med att få hjälp med Planta är att du inte längre behöver begränsa dig till extremt skötselvänliga växter som pelargoner och kaktusar utan också kan göra lite mer exotiska val att pryda hemmet med. Du kan sätta stora krukor på golven, hänga mindre i fönstren eller varför inte låta en klätterväxt pryda bokhyllan? Det piggar upp humöret och renar luften, och gör ditt hem extra mysigt och fräscht.

lizen